Bioteknologiselskapet BioFeyn vinner årets pris for sin banebrytende innovasjon med å tilsette vitaminer i fiskefôr.
Prisen ble overrakt av Innovation Manager i NCE Seafood Innovation Cluster, Björgólfur Hávarðsson.
– BioFeyn vinner i dag fordi de jobber med å løse en av de sentrale utfordringene i
havbruk som er å utnytte fôrressurser bedre. Det er en begrenset ressurs, og BioFeyn
bruker svært innovative metoder for å forbedre utnyttelsen av fôr, sier juryen i en pressemelding.
Stimulere innovasjon
Vinnerne av prisen får 100.000 kroner, medlemskap i NCE Seafood Innovation, gratis
deltagelse på NASF 2023 og mulighet til å presentere seg på neste års Seafood Innovation
Award. Prisen deles ut for å legge til rette for bærekraftig utvikling og innovasjon i
sjømatbransjen, og den skal i tillegg stimulere entreprenørskap og anerkjenne innovasjon hos nye selskaper.
Seafood Innovation Award deles ut i forbindelse med tre-dagers konferansen North Atlantic Seafood Forum (NASF), som er verdens største sjømatkonferanse. De åtte nominerte
selskapene presenterte seg og sitt arbeide første dagen, Kriteriene for å bli nominert som start-ups for prisen var at de har utviklet et produkt eller en tjeneste og søker potensielle kunder, partnere og/eller investorer. Juryen, bestående av DNB, Pareto og NCE Seafood Innovation vurderte selskapene utfra fire kriterier: environmental impact, business idea, team og growth potential.
Fjorårsvinner
Fjorårets vinner, Kuehnle AgroSystems (KAS), fra Hawaii vant på bakgrunn av sin utvikling av ny teknologi som drastisk forbedrer produksjonen av en viktig ingrediens i sjømatindustrien.
Juryen beskrev fjorårets vinner slik:
– KAS wins the Seafood Innovation Award 2021 at NASF 2021 for their fermentation technology to produce natural astaxanthin for the aquafeeds marked”.
CEO i KAS, Claude Kaplan, var også tilstede under seremonien.
– Det var på grunn av denne prisen at det ble mulig for oss å skaffe investorer, finne nye samarbeidspartnere og videreutvikle produktet vårt, sier han.