AQS bestiller ny hybrid servicekatamaran

Nyheter
0

Skagen Ship Consulting er valgt av rederiet AQS for å utvikle et 18,5 meter hybrid servicefartøy optimalisert for oppdrag i oppdrettsnæringen.

AQS har allerede inngått en timecharter-avtale for nybygget til Cermaq Finnmark. Fartøyet er designet av Macduff Ship Design i samarbeid med Skagen Ship Consulting og AQS. Skagen Ship Consulting vil stå for leveranse av design- og utstyrspakke og båten blir bygget i sin helhet ved TRX Marine i Yalova, i Tyrkia.

– Etter flere måneders tett samarbeid med AQS, gleder vi oss veldig over at de valgte å gå videre med løsningen vi sammen har kommet frem til. Vi anser dette som en stor tillitserklæring og ser frem til samarbeidet, sier Patrick Ramsberg, partner i Skagen Ship Consulting, i en pressemelding.

Bærekraft, trivsel og sikkerhet for mannskapet ombord har vært sentralt i utviklingen av fartøyet, som er laget for 24-timersdrift.

Fra venstre: Fra TRX Marine, Samet Cirlak, Görkem Uckan og Vedat Dogusel. Fra AQS, Kristian Hjertvik, John Wærnes, Kim Aakervik og Edvard Løfsnæs. Fra Skagen Ship Consulting, Håkon Rugland og Patrick Ramsberg. Foto: AQS

– Innovasjon og herunder grønnere løsninger har stort fokus hos oss i AQS. Selskapet ønsker å være en stor bidragsyter for å få ned klimautslippene. Vi har i dag fire båter under bygging med hybride løsninger, samt fremtidsplaner for nullutslippsløsninger, sier Kristian Hjertvik, markeds- og teknologisjef i AQS.

Fartøyet vil være utstyrt med en hybridpakke utviklet av Bertel O. Steen Power Solutions med en batterikapasitet på 1.156 kWh. AQS har fra før 15 servicefartøyer, og har fire til i bestilling.