Åpner fryseterminal med 2.300 palleplasser i Bodø

Nyheter
2338

– Vi er nå i prosessen med å installere nytt ammoniakkanlegg. Det arbeidet skal være ferdig i slutten av september og da skal vi være i gang 1. oktober, sier daglig leder i Nordland Fryseterminal, Helge Ragnar Knudsen, til iLaks.

Knudsen forteller at signalene i markedet har vært veldig positive til oppstarten av fryselageret i Bodø.

Daglig leder i Nordland Fryseterminal, Helge Ragnar Knudsen. FOTO: Privat

– Vi har kunder som venter på at vi skal komme i gang. Prisliste på lagertjenestene er ikke ferdig utarbeidet, men det vil være i tråd med andre nøytrale fryselager der man leier plass så lenge man ønsker, sier Knudsen.

Det var Avisa Nordland som først omtalte planen om fryseterminalen i Bodø.

2.300 palleplasser
Fryseterminalen er lokalisert i Burøyveien 13, ikke så langt unna Løvold Industri, i et bygg på totalt 4.220 kvadratmeter, fordelt på tre fryseceller med kjøreganger i front. Det er selskapene Nyhamn, Kvarøy Fiskeoppdrett og Fram Seafood som eier Nordland Fryseterminal.

– I første omgang skal vi ha Nordland Fryseterminal i en celle på totalt 1.570 kvadratmeter, med en kapasitet på rundt 2.300 palleplasser. Men med muligheter til å utvide kapasiteten, sier daglig leder i Nyhamn, Ingri Marie Sivertsen.

Hun ser for seg at de skal ha kunder både fra oppdrettsnæringen og fra fiskebåter, som kommer inn til Bodø. Sivertsen mener Bodø by er helt avhengig av å få på plass et fryselager.

– Hvis Bodø skal nå sine ambisjoner om å være fiskehavn må vi ha en fryseterminal av en viss størrelse, sier hun.

Lakseprisen påvirker
Selskapet forteller at de regner med det vil komme inn en del avtaler nå i starten, og at de på sikt håper å sikre løpende kontrakter.

– Har dere kunder som spekulerer i å fryse inn laks på grunn av den lave lakseprisen?

– Det har jeg ikke noe grunnlag for å uttale meg om. Vi er et nøytralt fryselager som tilbyr lagringsplass for alle typer frossen råvare. Men vi ser at lav laksepris fører til at flere fryser inn, sier Helge Ragnar Knudsen.

Nordland Fryseterminal. FOTO: Nyhamn