Amerikansk selskap har produsert sine første smaksprøver av laboratorielaks

Nyheter
1013

Det San Francisco-baserte selskapet Wild Type dyrker frem laks i laboratorium fra celler. Nylig rullet de ut de første smaksprøvene av produktet – som med det ble verdens første sushi dyrket frem i et laboratorium.

Wild Type kunngjorde forrige uke, gjennom Medium, at de har rullet ut sin første smaksprøve av lab-dyrket Coho- og Chinooklaks på Olympia Oyster Bar i Portland, Oregon, USA.

Prosjektet med laboratorielaks er skapt av den tidligere amerikanske diplomaten Justin Kolbeck og kardiologiforsker dr. Aryé Elfenbein.

– Denne kvelden var en milepæl for oss av en rekke årsaker. Dette er også første gang vi har produsert over ett halvt kilo Wild Type laks for et enkelt arrangement, skrev selskapet.

På menyen sto krydrede ruller av laboratorielaks. Kolbeck fortalte Bloomberg at hver porsjon med  lakserull koster omtrent 200 amerikanske dollar å produsere. Selskapet håper etterhver å dyrke laks til en konkurransedyktig pris, forklarte grunnleggeren.

I oktober fortalte Elfenbein til SalmonBusiness, at de ikke har som mål å «disrupte» eksisterende næringer.

– Å møte den økende etterspørselen etter fisk og kjøtt vil kreve en rekke tilnærminger, både kjent og ukjente. Vi håper å jobbe sammen med etablerte produsenter for å gi bærekraftig, rimelig og næringsrik laks til forbrukerne.