«Aas Provider» går fra offshore til lusekamp denne sommeren

Nyheter
4797

Aas Kystservice velger FLS avlusersystem på sin nye avluserbåt Aas Provider.

Bedriften på Vestnes i Møre og Romsdal har levert tjenester til oppdrettsnæringen med katamaranen Aas 1 i et par år. Nå investerer de i to nye fartøy, en brønnbåt for nødslakt og en avluserbåt.

Produktingeniør Odd Arne Skjong hos Flatsetsund Engineering gleder seg over nok en leveranse av FLS Avlusersystem.

Tre linjer
Flatsetsund Engineering skal levere tre avluserlinjer til den nye avluserbåten.

– For oss er det en stor tillitserklæring at en ny aktør i markedet velger vårt system som førstevalg, sier produktingeniør Odd Arne Skjong hos Flatsetsund Engineering.

Bygges om
Daglig leder Alexander Aas i Aas Kystservice har investert tungt i nye fartøy og har klokketro på oppdrettsnæringen fremover.

Den nye avluserbåten har vært et tidligere offshorefartøy og er 46 meter. Båten er nå under ombygging og utrustning med montering av kraner og thrustere. Avluserlinjene skal monteres i juni. Båten vil være døgnbemannet med et totalt mannskap på seks personer.

Uten faste avtaler
– Vi satser uten å ha noen avtaler i bunn, verken for brønnbåt eller avluserbåt. Vi har imidlertid en fot innenfor næringen allerede og kjenner næringen godt, sier Aas i en pressemelding.

– Gjennom det å være servicebåt til oppdrettsnæringen har vi bistått under avlusing med mange ulike systemer. Når vi velger FLS Avlusersystem er det ut fra egne erfaringer på merdkanten. Mange oppdrettere etterspør nå avlusning med FLS og det er foreløpig relativt få båter som kan tilby dette, så vi har god tro på etterspørsel etter våre tjenester langs hele kysten, sier Aas.