Aas Mek. Verksted har overlevert brønnbåten «Ronja Azul» til Sølvtrans

Nyheter
0

Aas Mek. Verksted leverte den 6. juli nybygg nummer 209 til Ålesund-rederiet. Dåpen finner sted på Sandsøya den 9. juli med Agnes Hofseth som gudmor.

«Dette er det 34. nybygget vi har gleden av å levere til Sølvtrans over en periode på 25 år», forteller Aas Mek. Verksted i en pressemelding. 

Bro på Ronja Azul. Foto: Aas Mek. Verksted

Brønnbåten skal hete «Ronja Azul», og det er det andre, av syv nybygg, i en serie fartøy som selskapet har i ordre til Sølvtrans. De skal leveres jevnt og trutt framover, og ut i 2024.

Etter levering skal båten inn på fast avtale med Hofseth Aqua og vil hovedsakelig operere i Sunnmørsfjordene.

Sølvtrans har over 30 fartøy i drift, som i stor grad går på kontrakter med oppdrettsselskaper i Norge, Skottland, Canada, Tasmania. Selskapet ble etablert i 1986 av Roger Halsebakk.

Lounge og kaffebar på «Ronja Azul». Foto: Sølvtrans

Nybygget er av verftets eget design av type AAS 3002 ST og har et brønnvolum på 3.000 kubikkmeter fordelt på to fisketanker, som gir en kapasitet på føring av rundt 450 tonn levende fisk. Båten er arrangert med innredning og lugarer for opptil 12 personer.

Fartøyet er arrangert med system for null utslipp under lukket transport. Den har en lengde på 76,96 meter, en bredde på 17,8 meter og har en servicefart på 13 knop.