200 millioner euro investeres i fem nye insektfôrfabrikker innen 2020

Nyheter
878

Tillit til larvebasert protein blomstrer i fransk bioteknologi. InnovaFeed forsterkes etter ny finansiering.

Det franske selskapet InnovaFeed har mottatt 40 millioner euro for å investere i oppstart av fem nye insektfôrfabrikker innen 2020. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Støtten til disse nye investorene vil gjøre det mulig for selskapet å øke sin utvikling betydelig. Over 200 millioner euro vil totalt bli investert i de nye insektfôrfabrikkene.

Etter implementeringen av de nye europeiske forskriftene, i slutten av 2017, som tillot bruk av insektprotein i akvakultur, lanserte InnovaFeed et pilotsted hvor de startet sin industriproduksjon.

Bygget på suksessene annonserte selskapet i september byggingen av en ny insektfôrfabrikk i samarbeid med Téréos, en fransk kooperativ sukkergruppe, som vil øke produksjonskapasiteten til 10.000 tonn protein per år. Selskapet vil bruke Tereos biproduktsstrøm fra stivelseproduksjon til å mate insekter.

Selskapet sier at enda flere, og større investorer vil gjøre det mulig for InnovaFeed å styrke teamet, som forventes å tredoble seg innen utgangen av 2019.

– Vi tror at suksessen til prosjektet vårt først og fremst vil være avhengig av at vi bygger et team i verdensklasse med sterke verdier. Det vil også kreve at vi bruker vår modell på nye geografiske områder, med utgangspunkt i Europa og USA. Støtten til disse nye investorene vil gjøre det mulig for oss å oppnå visjonen vi hadde da vi grunnla InnovaFeed, forklarte Clément Ray, medstifter og president for InnovaFeed.