Stjernekokk tryllet i Øygarden

930

Med medbragt gassgrill, grønnsaker, oljer, urter, levende sjøkreps og blodfersk laks kunne den spansk-kinesiske TV-kokken Hung Fai rulle ut den ene gourmetretten etter den andre. På fôrflåten til Blom Fiskeoppdrett.

Den spansk-kinesiske mesterkokken Hung Fai er rikskjent i Spania fra tv-programmet Top Chef. Bevæpnet med en finslipt japansk kjøkkenkniv til 600 euro, har han allerede unnagjort samuraienes silkeprøve med et A4-ark. Den er sylkvass – og han er klar til innsats.

bl2 bl3 bl4

Stjernekokken er hyret inn av Norges Sjømatråd for å promotere og tilberede norsk sjømat, og poserer villig for et kobbel av spanske journalister. Idag skal han tilberede sjømat på en fôrflåte i Øygarden.

Himmelen er skyfri. Knapt et vindpust merkes. Værgudene spiller på lag med arrangør Norges Sjømatråd, representert ved Spania-utsending Hildegunn Fure Osmundsvåg. I bakgrunnen står lakseoppdretterne Øyvind, Martin og Jacob Blom og smiler fornøyd. Bedre PR skal de leite lenge etter.

bl5 bl6 bl7

Hung Fei håndterer raskt og kyndig kniven. Han fileterer effektivt laksen, marinerer den, og hiver den på Weber-grillen, sammen med hel aubergine og paprika.

Han gjør sirlig rede for dagens meny, på lynkjapt spansk. iLaks’ ikke fullt så språkmektige utsendinger merker seg kun ett ord som hyppig gjentas: Salmon Noruego.

Smårettene serveres med duggfrisk tysk Riesling eller Spilde eplejuice. På bord med hvit linduk. Og smaken er det ingenting å utsette på.

bl8 bl9 bl10