Rekordstor oppslutning rundt akvARENAs arrangement HAV15 

Nyheter
647

Arrangementet HAV – treffpunkt næring og student er et årlig studentarrangement i regi av næringsklyngen akvARENA og ble i år arrangert for tredje gang. Arenaen er et samarbeid mellom akvARENA, NTNU og linjeforeningene Teknologiporten og Volvox & Alkymisten.

– Ved å samarbeide med linjeforeningene, når vi ut til et betydelig bredere spekter av studenter og studieretninger enn vi ville klart på egenhånd. Vi er svært fornøyd med samarbeidet og er allerede i gang med planleggingen av neste HAV-arrangement, stadfester Kristian Henriksen, daglig leder i akvARENA, i en pressemelding.

Økt interesse og over 160 søkere
Interessen rundt arrangementet har økt for hvert år og med over 160 søkere til årets arrangement fikk bedriftene møte topp motiverte og engasjerte studenter. Gjennom samarbeidet med linjeforeningene trekker arrangementet et stort antall studenter fra studieretninger som tradisjonelt sett ikke har sett mot havbruksnæringen.

Årets arrangement hadde deltakere fra blant annet Industriell økonomi og teknologiledelse, Energi og prosessteknikk, Helse, miljø og sikkerhet og Produktutvikling og produksjon. Dette er studieretninger hvor studentene tradisjonelt sett har sett mot andre bransjer slik som Olje og gass. Det at havbruk nå fanger deres oppmerksomhet er meget positivt og betyr at havbruksnæringen og tilhørende leverandørindustri i framtiden vil kunne få økt tilgang på kompetanse.

Stor bredde i representerte bedrifter og studieretninger
Fra næringslivet deltok EWOS, AKVA group, AquaGen, Aqualine, Skretting, SINTEF Fiskeri og havbruk, SalMar og Rambøll. Alle bedriftene fikk stor oppmerksomhet og studentene var overrasket over hvilken bredde i kompetanse bedriftene etterspør.

Den store bredden i studieretninger som var representert på HAV 15 gav også bedriftene unik innsikt i hvilke utdanninger som kan representere potensielle rekrutteringslinjer i fremtiden.

Fra næringslivet ble det igjen presisert viktigheten av å sikre seg erfaring fra havbruksnæringen i løpet av studietiden. Praksiserfaring fra havbruksnæringen verdsettes høyt, noe også tidligere undersøkelser i bransjen har vist. akvARENA håper derfor bedriftene i havbruksnæringen vil være åpne for å ta imot kandidater fra andre studieretninger enn de tradisjonelle marine fagene i tiden framover. Ved å åpne opp for praksisplasser, sommerjobb eller samarbeid om prosjekt-, bachelor- eller masteroppgaver fra «utradisjonelle» studieretninger, vil havbruksnæringen kunne få tilgang til dyktige kandidater som kan bidra til å øke kompetansen i havbruksnæringen.

– Vår rolle i dette arbeidet vil være å styrke kontaktflaten mellom studenter og næringsliv. Neste steg i dette arbeidet er samarbeidet med prosjektet Brohode Frøya og deres Brohodekonferanse den 14. oktober. Bedrifter som ønsker kontakt med dyktige og engasjerte studenter anbefales å melde seg på så snart som mulig, avslutter Henriksen.