Mener WWF prostituerer seg

1101

Fluefisker og villaksforkjemper Roald Dahl jr gir WWF-leder Nina Jensen det glatte lag, etter at hun i går uttrykte støtte til FHLs nye sporingsmetode for rømt laks. – Det er åpenbart ingen grenser på hvor villig og langt WWF vil gå når det gjelder å prostituere seg, sier Dahl jr.

iLaks rapporterte i går kveld reaksjonene på FHLs nye initiativ til sporing av rømt fisk. Blant dem som støtter den nye metoden er WWF, representert ved generalsekretær Nina Jensen.

”Bra sporingsinitiativ er på plass-viktig steg for å få ned rømmingstall!”skrev Nina Jensen på mikrobloggtjenesten Twitter. ”Dette bør gjelde for hele næringen og forvaltningen må ha som krav at all laks må spores tilbake til anlegg”, la hun til.

Dette falt ikke i god jord hos alle. Blant dem var fluefisker og villaksforkjemper Roald Dahl jr.

– Nina Jensen og WWF er iferd med å miste det resterende av den mikroskopiske tilliten de har. Det er åpenbart ingen grenser på hvor villig og langt WWF vil gå når det gjelder å prostituere seg. Denne uttalelsen med flere kan ikke oppfattes som noe annet enn en ren payback til en ikke bærekraftig oppdrettsnæring, skriver Dahl jr på iLaks’ Facebook-side onsdag.

Nina Jensen avviser kritikken.

– For det første, da kjenner denne personen ikke godt nok til arbeidet WWF gjør, og hvorfor det er viktig å samarbeide med næringen for å skape løsninger på de miljøutfordringene som næringen står overfor, sier hun til iLaks.

– Så er vi like utålmodige som han å få på plass nye løsninger, og vi mener det går for sakte. Vi mener næringen og politikerne må ta et større ansvar for de problemene de har skapt.

Jensen legger ikke skjul på at dette engasjementet er omdiskutert.

– Oppdrettssaken vekker veldig sterke følelser hos veldig mange, også hos oss, men som naturvernorganisasjon har vi et betydelig ansvar i å forsøke å løse problemene. Derfor samarbeider vi med Marine Harvest, fordi de er verdens største lakseoppdretter og dermed kan gjøre en betydelig forskjell på bærekraft.

– Og så vil jeg også få lov til å legge til at Marine Harvest har forpliktet seg til hundre prosent miljøsertifisering innen 2020, som stiller betydelig strengere krav til næringen enn det myndighetene gjør selv. De jobber også for å få andre deler av denne næringen med seg, sier Jensen.

Hun legger til at Marine Harvest også har gått sammen med WWF til Næringskomiteen på Stortinget for å hindre den store planlagte veksten i oppdrettsnæringen.