Lakseprisen går rett i kjelleren

Nyheter
1507

En eksportør på Vestlandet, som iLaks har snakket med, tror på disse prisene kommende uke:

28 kroner på 2-3, 32 kroner på 3-4, 35-36 kroner på 4-5, 37 kroner på 5-6 og 38 kroner på 6+.

Fra en oppdretter bekreftes det at man fikk rundt 42 kroner på 5-6 kilo forrige uke, så prisfallet er dramatisk, mener han.

– Det er dramatisk, men det er en mer normal pris for juni. Prisene har vært høyere enn normalt i år, mener eksportøren.

Stort press på 4-5 kilos laks
– Det er et enormt press på 4-5 kilos fisken, mens 5+ har ikke vært like ille. Det er likevel begrenset hvor stor prisforskjell det kan være mellom laksestørrelsene over tid, så det vil regulere seg etter hverandre ganske raskt. Blir prisen for høy på stor laks, vil kundene kjøpe en mindre laks. Denne gangen har det ført til prisdropp på alle størrelser, sier den rutinerte eksportøren.

Mye restfisk med stygge tall
– Det er mye restfisk ute på markedet denne uken, og den er det stygge tall på. Det vil bli ganske sent på dag før salget for neste uke vil komme i gang, sier en stor oppdrettsaktør på Vestlandet til iLaks.

På grunn av dette ønsker han ikke komme med eksakte estimat for neste uke. Han er likevel klar på at man vil få et enormt prisfall.

– Jeg tror det vil føre til et prisfall på mellom 3-4 kroner på alle størrelser. Det svinger opp og ned i bransjen, men det er aldri hyggelig når prisene faller så dramatisk som nå, avslutter han.