Det begynte med tre. Her samles de ansatte for å jubilere 26 år senere

Nyheter
227

AQS markerte sitt 25-årsjubileum da de ansatte hadde kommet sammen for vintersamling på Savalen nylig.

Ett år på overtid, riktignok.

– Det er dere som er AQS, sa daglig leder Ove Løfsnæs til de frammøtte.

Rundt 80 av selskapets 95 ansatte deltok på festlighetene, og de fikk blant annet muligheten til å høre håndballherrenes suksesstrener Christian Berge dele sine erfaringer om det å bygge et lag.

LEDERTRIO: Her poserer styreleder Hermod Fledsberg, daglig leder Ove Løfsnæs og grunnlegger Askil Moe under festmiddagen. Foto: AQS.

– Tre dykkere i Nordsjøen
Også grunnlegger Askil Moe hadde tatt seg turen innom Savalen-arrangementet. Da tok han seg tid til å fortelle litt om selskapets historie.

– Vi var tre dykkere i Nordsjøen, som fant ut at vi ville starte et selskap, erindrer dykkergründeren.

Og første skritt var ifølge Moe å overbevise oppdretterne om at det fantes et behov for dykkertrioen.

– Vi dro hjem og startet, men vi måtte begynne med å lære oppdretterne å bruke dykkere. Vi måtte fortelle dem at de ved å bruke ei krone på dykkere, kunne tjene to kroner.

Ville selge
Men Moe fant etter hvert ut at han ikke ville lede selskapet videre alene. Ifølge ham selv spurte han like godt Per Anton Løfnæs om han ville kjøpe selskapet da han tilfeldigvis møtte sistnevnte på gata.

Det ville Løfnæs, sammen med broren Ove.

Og Moe sier i dag at han er glad for det.

– Det som var greit med dem, var at de ikke ville kjøpe selskapet for å selge det etter kort tid og tjene penger. De ville satse på det for å skape arbeidsplasser i Flatanger. Uten at jeg hadde solgt meg ut, hadde dere aldri sittet her i dag. For jeg hadde ikke turt å satse så mye.

Per Anton Løfsnæs solgte seg etter hvert ut av AQS, og Ove Løfsnæs er i dag eneste eier gjennom selskapet Fanøyskjæret Holdning.